fbpx
Kistermelőket támogatnak 2021-01-22T13:50:45+00:00

Mezőgazdasági kistermelőket támogatnak

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése (VP2-6.3.1-20)

A pályázat legjobban a fiatal gazda pályázathoz hasonlítható, azzal a különbséggel, hogy itt kisebb az igényelhető támogatás, és sokkal kevesebb a kötelező vállalások száma is. Ezért aki több pénzt szeretne és ezért hajlandó komolyabb vállalásokat tenni azoknak továbbra is a fiatal gazda pályázatot javasoljuk, viszont aki szívesen tenne 5 évre csak kisebb vállalásokat annak egyértelműen ez az ideálisabb pályázat. A pályázat további előnye, hogy valószínűleg egy profi üzleti-, és pénzügyi tervvel könnyen szert tehetünk közel 5 millió Ft szabad felhasználású vissza nem térítendő támogatásra, ugyanis a nyertes pályázók ezek alapján alapján kerülnek kiválasztásra. Sok kisebb gazdálkodó szeretné átlépni azt a határt, amikor már a saját termeléséből el tudja tartani magát és családját. Azonban ezt a határt önerő nélkül nem könnyű átlépni, illetve bizonyos esetekben szinte kivitelezhetetlennek tűnik. Nagyobb pályázatokba pedig sokan azért nem szívesen vágnak bele, mert félnek a kötelező vállalásoktól, és sok esetben a pályázati pénzhez tartozó önerő előteremtése is megoldhatatlan problémának tűnik. Erre a helyzetre nyújt megoldást jelen pályázati kiírás, ahol csak egy szűk kör igényelhet közel 5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást, amit szinte egyedüli támogatásként szabadon használhat fel. 

Pályázók köre

Pályázók köre

Pályázás feltételei

Pályázók köre

Kizáró tényezők

Támogatás fajtája

Támogatási intenzitás:

100%-os

Pályázati keret:

2,5 milliárd Ft (várhatóan 476-en részesülnek támogatásban)

Igényelhető támogatás: 15 000 euró (kb. 5 millió Ft)

Elszámolható költség típusok:

  • a támogatás szabad-felhasználású átalány támogatás így a pályázó dönt a felhasználás módjáról

Kötelező vállalások:

  • a pályázó vállalja hogy legkésőbb a 4. évre meghaladja a 6000 euró STÉ üzemméretet vagy az ezzel megegyező mezőgazdaságból származó bevételt, ami közel 1,7 millió Ft,
  • 9 hónapon belül megkezdi a támogatás felhasználását
  • a támogatói okirat kézhezvételét követő 24 hónapon belül képzésen vesz részt (2 nap amely díjmentes)
  • fenntartja a őstermelő vagy egyéni vállalkozó státuszát a működtetési időszakban

Pályázat beadásának időpontja: 

  • 2020. november 6.

Pályázat elbírálásának módja:

A nyertes pályázatok kiválasztása standard eljárás (pontozási rangsor állítás) szerint történik, a pályázati anyag kidolgozottsága alapján kerül megállapításra.

SZEMÉLYRE SZABOTT TÁJÉKOZTATÁST SZERETNE? KÉRJEN INGYENES PÁLYÁZATI KONZULTÁCIÓT! KOLLÉGÁINK 4 MUNKANAPON BELÜL VISSZAHÍVJÁK ÖNT!

ŰRLAP HELYE

BIZTOSÍTSD BE A HELYEDET! -1270 Days 16 Hours 25 Minutes 24 Seconds
Jegyvásárlás