fbpx

MINÉL KEVESEBB A PÁLYÁZATI KIÍRÁS, ANNÁL TÖBB A CSALÓ

A jelenleg futó támogatási ciklus legtöbb pályázata 2016-2018 közötti időszakban kiírásra került.
Ebben az időszakban a legtöbb pályázatíró talált a képességeinek megfelelő pályázatot, aminek elkészítésével segíthetett hozzájuttatni a vállalkozókat, gazdálkodókat a támogatásokhoz. A korábbi ”átmeneti” időszakban (2014-2015) az ”életben maradásért küzdő” pályázatíró(k)nál már lehetett tapasztalni, hogy olyan pályázatokat ajánlanak a laikusoknak, ami nem elérhető vagy ha elérhető is, nem a pályázati célkitűzéseknek megfelelő ügyfeleknek ajánlották ki. Az Agrárközösség szakemberei már akkor is felhívták az ügyfelek figyelmét, hogy hiteles forrásból győződjenek meg arról, hogy elérhető –e az adott kiírás, illetve ha elérhető, akkor valóban beletartoznak –e a támogatást igénylők körébe, továbbá a pályázat célkitűzése egyezik–e a pályázott tevékenységgel?!


Az idei év februárjában a gazdák körében is ismert, agrár információs portálon már találkoztam olyan felülettel, ahol 2019-es tavaszi fiatal gazda pályázatra várták a jelentkezőket, holott pályázati felhívásról semmilyen hivatalos formában nem volt szó, nemhogy indulási feltételekről, ami alapján meg lehetne állapítani, hogy ki lehet jogosult a benyújtásra.


Március hónapban az előző átmeneti időszakban is ”aktívan dübörgő” munkahelymegőrző támogatás is újjáéledni látszik, legalábbis a ”pályázatírók” kommunikációja alapján. És igen, valóban van ilyen elérhető támogatás a munkaügyi központoknál, akik márciusban kaptak forrást erre a területre, de! sajnos nem azoknak ajánlják, akik a valós célközönsége ennek a pályázatnak. Ezt a lehetőséget azoknak találták ki, akik a korábbi évekhez képest eredménytelenebbül gazdálkodnak, ezért létszámleépítésre kerülne sor, ha nem kapnak külső forrást az ”életben maradáshoz”. A lehetőség igenis jó, és szükséges a rászoruló vállalkozásoknak, azonban a tapasztalat nem azt mutatja, hogy a pályázatírók ennek a közönségnek ajánlják, hanem bárkinek, akinek van vállalkozása, ugyanis kizárni nem zárja ki ezeket az indulókat a felhívás, de a nyerési esélyek…, ami azt illeti nem túl kecsegtetőek.


Amit továbbra is javaslok azoknak, akik pályázati forrásból szeretnének fejlesztéseket megvalósítani, hogy szánják rá az időt arra, hogy megfelelő szakembert találjanak!
Kérjenek referenciát, győződjenek meg róla, hogy van tapasztalata az illetőnek és csak ezt követően kezdjék meg az együttműködést!

 

Török Zoltán – Pályázati szakértő 

Pályázatokkal, projektmenedzsmenttel,  kapcsolatban van kérdése? Keressen bátran, szívesen segítek!

2019-04-09T11:21:07+00:00
BIZTOSÍTSD BE A HELYEDET! -1236 Days 19 Hours 44 Minutes 37 Seconds
Jegyvásárlás