fbpx

Fellebbezzünk, vagy újra pályázzunk?

A kérdéskör egyre inkább aktuálissá válhat, tekintettel arra, hogy a Vidékfejlesztési Program pályázataiban elkezdődtek a visszanyitások, ami a jövő évben várhatóan tovább folytatódik, sőt megnövekedhet a számuk.

A visszanyitott vagy újra kiírt pályázatoknál jellemzően a „kizáró okok” felsorolásban megtalálható, hogy akinek folyamatban (elbírálás alatt) lévő fellebbezése van, az nem nyújthat be kérelmet az elérhető kiírásra. Itt érdemes megállni egy pillanatra és elgondolkodni!

Vajon jogos –e a benyújtott kifogás vagy csak a pályázatíró ’’léleknyugtatóként” benyújtott egy mondva csinált fellebbezést?! A kérdés nagyon fontos abból a szempontból, hogy elbírálják –e egyáltalán a kifogást, ameddig a visszanyitott felhívásra még van lehetőség pályázni. Ezzel érdemes tisztában lenni, ha nem szeretne két szék közé a földre ülni.

Ha meg van arról győződve, hogy a korábbi bírálat során hibás döntést hoztak, adott esetben egy hiánytalanul beküldött dokumentumot nem vettek figyelembe (erre sajnos több esetben is volt példa), ezáltal jogos a fellebbezése, akkor nincs min aggódni.

Próbáljon meg arról is információt gyűjteni, hogy a megpályázatott felhívásnál hol húzták meg a nyerési ponthatárt, és az Ön pályázatával körülbelül milyen pontokat lehet megszerezni!? Ne várjon a fellebbezés eredményére, ha úgy érzi, hogy a kifogás pozitív elbírálása esetén sem éri el a pozitív bírálathoz szükséges minimumot. Ilyenkor a benyújtott fellebbezést vissza kell mondani és csak azt követően lehet benyújtani újabb támogatási kérelmet.

Amennyiben nincs tisztában azzal, hogy milyen vállalásokat tett, tovább jogos fellebbezést nyújtott e be, akkor forduljon bátran az Agrárközösség szakembereihez, akik segítenek meghozni a döntést:

Újra pályázzon vagy fellebbezzen?!

Török Zoltán – Pályázati szakértő 

Projektmenedzsmenttel, mezőgazdasági közbeszerzéssel kapcsolatban van kérdése? Keressen bátran, szívesen segítek!

2019-01-17T15:14:36+00:00
BIZTOSÍTSD BE A HELYEDET! -1231 Days 20 Hours 14 Minutes 16 Seconds
Jegyvásárlás